No more SOMO

Det er ingen hemmeligheder at sociale medier er en af del af de flestes hverdag. Personligt er jeg selv rigtig glad for sociale medier – især instagram og snapchat. Det her indlæg er et oplæg til debat og eftertanke omkring vores brug og opfattelse af sociale medier.
Jeg har i et års tid fulgt instagrambrugeren Essena O’Neill, som er en 18-årig australsk pige, som er blevet kendt gennem instagram. Jeg fulgte hende af de helt klassiske årsager; hendes smukke udseende og inspirerende billeder. Det kender i sikkert selv; man falder over en smuk pige på instagram og så følger man hende – for det er altså inspirerende, det kan give mig det ekstra los bagi for at udrette noget i træningcenteret og passe godt på min krop. Når det er sagt, så sammenligner jeg mig (heldigvis) ikke med disse smukke instagram piger, for der kan jeg slet ikke følge med. Deres hår, makeup, hud, tøj og krop er jo altid perfekt – og det lader ikke til at de laver andet en at spise frisk frugt og dyrke yoga (lidt af et drømmeliv, haha.) Jeg ser udelukkende disse piger som en inspiration og jeg føler ikke at jeg skal leve op til dem, men det er ikke tilfældet for alle.
Essena O’Niell har for et par dage siden, slettet et hav af billeder på sin instagram profil og ændret beskrivelsen på dem hun har beholdt. Hun fortæller hvordan hun har taget 100 billeder, blot for at få det perfekte til instagram og hvordan hun har promoveret tøj hun aldrig ville gå i ude for hjemmet. Det er ret vildt at læse disse redigerede beskrivelser, nu når jeg har set de originale.
Essena har nu slettet sin profil og kan findes på hendes nye website, hvor hun fortæller om sin motivation for at sætte fokus på hvordan sociale medier fremstiller en perfekt og urealistisk verden. Man kan mene hvad man vil, omkring dette stunt – hun får jo ekstremt meget opmærksomhed på at gøre op med de glansbillede instagram tegner og hvis hun ikke er interesseret i opmærksomheden, kunne hun jo bare have slettet sin profil uden at sige noget. Men jeg tror helt oprigtigt at hun ønsker at sprede budskabet omkring ‘the down side’ af sociale medier.

Billedet er fra denne artikel, hvor i kan læse mere om Essena O’Neill og hendes brud med sociale medier.
Som i ved, og som jeg startede med at skrive, så er jeg stor fan af sociale medier og jeg tror aldrig jeg vil stoppe med at bruge instagram, men samtidig synes jeg også det er vigtigt at man ved, at sociale medier ikke gengiver virkeligheden.
Jeg tænker meget over dette, især i forbindelse med bloggen. Jeg går meget op i at skrive brugbare og ærlige indlæg – og alt i møder her på bloggen er noget jeg står inde for, jeg kunne aldrig drømme om andet! Men når det er sagt, så deler jeg jo ikke alle de dårlige sider. Jo, til tider fortæller jeg da om min urene hud eller hvordan jeg har kværnet en plade chokolade på en onsdag – men når man scroller ned igennem min instagram (og mange andres), får man jo ikke alle de nuancer med der er i et liv – livet består af en masse op- og nedture, og det gør det for alle.
Min pointe er: husk at sociale medier ikke gengiver den fulde virkelighed. Når jeg poster et festbillede i mit flotteste outfit, så ser i jo ikke hvordan jeg ser ud dagen efter med fedtet hår og ostepops-ånde. Jeg synes at man skal bruge sociale medier som en kilde til inspiration, men ikke noget man nødvendigvis skal leve op til. Jeg elsker at følge smukke piger både på snapchat og instagram – og det vil jeg blive ved med 😀
Nu lyder jeg helt sikkert som en gammel hippie, men vi er altså alle smukke på vores egen måde! Nogen er kede af deres lår, andre deres hud osv. Men vi er kun mennesker og det har aldrig været meningen at vi skal være perfekte.
Husk at det er langt vigtigere at være et godt menneske og at være noget for de mennesker du har i dit liv, end at få likes på instagram.

Jeg vil rigtig gerne høre jeres holdning til Essenas brud med sociale medier og hvad jeres forhold er til sociale medier. Jeg synes det er vigtigt at vi er bevidste omkring sociale medier og deres rolle i vores liv. Og så vil jeg lige anbefale jer alle at tjekke instagram-brugeren altogingentingdk som gør grin med vores selvfremstilling på instagram, hun er virkelig underholdene.