Det skal du vide om økologisk hårpleje

Flere og flere danskere vælger økologien til, især når det kommer til madvarer. Økologi-bølgen breder sig dog også ud i andre brancher. Hud- og hårplejeprodukter findes også i økologiske varianter, og nogle producenter fokuserer endda kun på økologiske produkter. I denne artikel har vi fokus på økologisk hårpleje og hvad du skal vide, når du kaster dig ud i det.

Hvad er økologiske hårpleje?

Det er nemt at finde økologiske fødevarer herhjemme. Man skal bare kigge efter Ø-mærket, som giver forbrugerne sikkerhed om, at produktet er økologisk. Økologi er ydermere reguleret af EU.

Det er dog en lidt anden situation, når det handler om hud- og hårpleje. Der er ingen faste regler om, hvad man må kalde økologisk eller ej. Det betyder, at hvis din shampoo indeholder en ingrediens som udgør bare 10 % af produktet, så kan det kaldes økologisk. Det er derfor altid en god idé at kigge bag på etiketten for at se, hvor mange ingredienser i shampooen, der rent faktisk er økologiske.

Er økologiske hårpleje sundere?

De lidt dyrere hårplejeprodukter og dem med flere ingredienser i, bliver ofte holdt til en højere standard end de lidt billigere varianter. En tommelfingerregel er altså, at ingredienserne er af højere kvalitet og garanteret økologiske. Hvis producenten lever op til disse krav, kan en økologisk shampoo faktisk være langt sundere for din hovedbund, primært fordi den ikke indeholder skadelige, kemiske stoffer, som kan optages af huden og ende inde i din krop. Økologiske produkter er i de fleste tilfælde også bedre for håret, netop fordi de ikke indeholder f.eks. silikone, som blødgør håret på kort sigt, men kan skade håret på lang sigt. Produkter med flere naturlige ingredienser er ofte mildere mod håret og renser håret uden at ødelægge hårets egen naturlige barriere.

Hvilken økologisk hårpleje skal jeg vælge?

Netop fordi der ikke er nogle faste regler på området, er det svært at vælge de rette, økologiske hårplejeprodukter. Der er dog ét brand, der udelukkende producerer økologiske (og veganske) hårplejeprodukter, I.C.O.N. Denmark. De har et fint sortiment af skønne hårprodukter til alle hårtyper. Du kan se deres udvalg af plejende hårpleje- og stylingsprodukter på https://iconproducts.dk/