Få den flotteste frugthave

Vidste du, at mange eksotiske planter sagtens kan vokse i Danmark? Nogle gange kræver de en smule ekstra hjælp i starten, men når først de står fast, skal de nok klare sig.

Det betyder altså, at du kan få den flotteste frugthave med lækre bær og frugter, du ellers skulle betale i dyre domme for. Kinesisk kirsebær og en lang række citrusfrugter kan sagtens klare sig i din have, så det er bare med at gå i gang!

Sådan får du en dejlig frugthave

Eksotiske træer og planter kan godt være en smule dyre, og hvis du tilmed vil arrangere din have og dekorere den flot, kan det godt løbe op. Spar penge med et samlelån nu, så du ikke skal bekymre dig om det i fremtiden, og lad dig selv opbygge den smukkeste frugtplantage direkte i din baghave!

Du kan lade din frugthave vokse halvvildt på græsset, eller du kan arrangere træer og buske i rækker og bede med stier imellem, så det er nemt at komme til. Alt efter størrelsen på din grund kan du have træerne som pynt eller brug.

Især ved landejendomme kan det gøre godt med nogle rækker med frugttræer og lækre buske. Når høsten kommer ind, er der masser til at lave syltetøj, forskellige drikkevarer og lækre desserter.

Vedligeholdelse

Der er selvfølgelig vedligeholdelse i en frugthave, men ofte er der kun tale om klipning og pleje af grenene. Sørg for at studse træer og buske mindst en gang om året, inden alting springer ud.

På den måde får du det størst mulige udbytte, eftersom planten ikke skal bruge energi på de afskårne grene. Det hjælper også med at holde træet sundt og stærkt, og derfor er det noget, du bør gøre helt fra starten af.

Held og lykke med din nye frugthave!