Husk at have rigeligt med poster og gåder under din skattejagt!

Skal du holde en skattejagt til dit barns fødselsdag? I så fald skal du læse med her. I denne artikel vil vi give nogle gode råd til, hvordan du afholder en rigtig god skattejagt for de små. Læs med her, hvis det er af interesse. Det vil kun tage et par minutter af din tid.

Hvilket tema skal der være for skattejagten?

Det er meget nærliggende at tænke på pirater og lignende, hvis man gerne vil afholde en skattejagt. Men det behøver nu ikke at være det helt store pirattema, som du går i gang med. På zwap.dk kan du finde mange gode artikler og du kan med garanti også finde nogle artikler omkring, hvordan du holder nogle gode skattejagter eller laver gåder for børn. Prøv at tage et kig på denne og lignende hjemmesider for inspiration til din egen skattejagt.

Du kan have lige præcis det tema for din skattejagt, som du finder relevant for den. Tag eventuelt en snak med dit barn og hør dem ad, hvilket form for tema de godt kunne tænke sig. Det er trods alt deres fødselsdag det drejer sig om. Og hvis de for eksempel godt kan lide prinsesser eller lignende, så kan man sagtens holde en skattejagt med dette tema.

Derfor skal du have flere forskellige poster

Det er en rigtig god idé at have flere forskellige poster, som man eventuelt fordeler ud over hele baghaven. Eller hvis man ikke har så stor baghave, så kan man også benytte vejen udenfor, hvis den er stille og roligt.

Alternativt kan man også gå over i en nærliggende park, hvis det er nemmere at kontrollere børneflokken på denne måde. Hvad du vælger kommer meget an på, hvor gamle børnene er, og hvor meget du kan lave dem ude af syne uden at der sker noget.

Hvis du har en meget stor børneflok at holde styr på, så er det især meget relevant at lave forskellige poster. På den måde er det meget nemmere for børn er at blive engageret i de forskellige gåder og opgaver, som de skal løse rundt omkring ved de forskellige poster.

Det er alt for nemt at forsvinde hen i mængden, hvis man ikke er en meget højtråbende person. At lave forskellige poster giver dermed alle børnene mulighed for at engagere sig i skattejagten og at løse de forskellige gåder ved de forskellige poster rundt omkring.

Lad børnene tænke i gåder

Det er en god idé at lave nogle forskellige gåder eller opgaver, som børnene skal løse ved de forskellige poster. På den måde bliver det en smule sjovere. Og børnene kan også blive helt stolte af, at de løser en bestemt gåde.

Når man laver sådanne gåder og opgaver ved de forskellige poster under skattejagten, så har børnene også mulighed for at konkurrere med hinanden. Det er meget sundt og kan skabe en god dynamik under selve børnefødselsdagen.

Husk at disse gåder skal være alderstilpassende. De skal helst ikke være alt for bøvlede, hvis børnene ikke er særlig gamle.