Inddrag dine børn i madlavningen

Inddrag dine børn i madlavningen og spis sammen så ofte det er muligt

Som forældre står vi naturligvis for madlavningen, og i ulvetimen er det hurtigste at gøre alting selv. Men når vi tager vores børn med i madlavningen, styrker vi sammenholdet i familien. Hvis der ikke er meget tid til rådighed, så kan det være en fordel at lave enkle retter, som ikke kræver meget forberedelse. I kan også spise små snacks sammen, såsom æbler eller andet frugt, og bare sidde og snakke lidt sammen. Det er altid godt, når du tager dine børn med i de praktiske gøremål, der får familien til at hænge sammen. I får nogle gode stunder sammen, samtidig med at i får lavet mad og holder familien beskæftiget.

Planlæg familietid med dine børn

Det kan lyde mærkeligt, men når du planlægger den tid du skal bruge med dine børn, så kommer der ikke ting i vejen for jeres samvær. Så når i at få leget sammen, og bare i det hele taget at bruge tid sammen. Og dine børn vil føle sig prioriteret og elsket. I mange familier er det endda blevet en god rutine, at sætte legetiden i system, så man altid leger med børnene på et fastlagt tidspunkt.

Rutiner virker

Det er vigtigt at få skabt nogle rutiner, som dine børn forstår og kan genkende, og det hjælper i stor grad med at opbygge ro og tryghed. Det hjælper dit barn med at være rolig om aftenen og med at falde i søvn, når i har de samme faste aftenrutiner. Det kan være at tage nattøj på sammen, børste tænder sammen, synge en godnat sang eller læse i den samme bog. Børn elsker rutiner.

 

Skab struktur i hverdagen

Du kan også anvende værktøjer for at skabe mere ro og struktur i hverdagen. Ved hjælp af en poktogramtavle, kan du visualisere de aktiviteter, familien har i hverdagen. Dette gøres ved hjælp af små piktogrammer og illustrationer. Disse piktogrammer hjælper dit barn med at få et overblik over, hvad der skal ske, og hvornår. Det skaber mere struktur, og jeres hverdag glider nemmere, hvilket givere mere ro for både dig og dine børn.