Sådan kan du komme ud af et misbrug

Det kan være svært at komme ud af et misbrug. Men det er ikke umuligt. Det kræver blot, at du er villig til at arbejde hårdt på at få det til at ske. Det er netop det vi vil gennemgå i denne artikel. Der er nemlig nogle overvejelser du som misbruger, eller som pårørende til en misbruger skal gøre sig, inden man kan komme ud af et misbrug på en effektiv måde.

Man skal være klar til at indrømme at man er afhængig

Det er vigtigt at man anerkender at man har et misbrug. Dette er første skridt til at blive fri for alkohol. Nogle gange er dette ikke lige så let som det lyder, og mange misbrugere går i lang tid uden at de selv anerkender at de har et misbrug. Det er ofte også grunden til hvorfor misbruget kommer til at glide så langt ud, som det som ofte gør. Derfor kan der i mange tilfælde også være behov for ekstra motivation og hjælp, for at misbrugeren rent faktisk vil anerkende problemet. Når misbrugeren først har anerkendt problemet, så skal man automatisk få tanken at man ville ønske at komme ud af det. Dette er noget man bør være klar på, fordi det i mange tilfælde ikke er så let at komme ud af misbruget, som man måske selv tror. Derfor bør man også være klar på at man skal arbejde hårdt på at komme ud af det.

Overvej, hvilke konsekvenser misbruget har for den pårørende

Det er også vigtigt at man som misbruger eller pårørende til en misbruger, er klar over hvilke konsekvenser misbruget har for den pårørende. Dette er også vigtigt, fordi det kan være en del af motivationen til at få misbrugeren til at komme ud af sit misbrug. Det er derfor også vigtigt at man som pårørende sørger for at få misbrugeren til at indse, hvilke konsekvenser misbruget har for den pårørende. En god måde at gøre dette på, er ved at være mere ærlig over for misbrugeren. På den måde kan man eksempelvis få misbrugeren til at indse, hvor meget det faktisk påvirker eller har påvirket den pårørende.

Konklusion

Som vi altså har set på i denne artikel, er der altså nogle ting man som misbruger eller pårørende til en misbruger skal være klar på, inden man går i gang med at komme ud af misbruget. Men hvis man først er klar over disse ting, så er der ingen tvivl om, at man kan komme ud af misbruget. Man skal blot være villig til at arbejde hårdt på at få det til at ske.