Sådan vælger du fede møbler til dit hjem

Leder du efter lidt tips og tricks til hvordan du finder fede møbler til din stue? Du er kommet til det rette sted! Det er ikke altid nemt at indrette et hjem, da det kræver, at rigtig mange forskellige ting skal fungere i harmoni. Men det er heller ikke umuligt.

Rummets effekt på møblet

Når du skal finde de rigtige møbler til et værelse, skal du ikke se på møblet som sin egen ting; du skal se på møblet i konteksten af rummet. Rummet skal være en helhed, som møblet er en del af, og det skal alt sammen gå op i en højere enhed. Det kan du se meget mere om på Boligbladet.dk. Du kan have et møbel, der er super flot, men det vil aldrig kunne leve op til dets fulde potentiale uden at have et flot værelse at stå i. Det er ikke forkert at sige, at rummet opbygger møblet, og at møblet opbygger rummet.

De rigtige farver

Når vi ser på fede møbler, er vi selvfølgelig nødt til at se på møblets farve, og hvordan det spiller med resten af lokalet. Hvis du indretter rummet fra bunden af, kan du sagtens centrere stilen om det ene møbel, men mangler du blot en ny sofa til stuen, er du nok nødt til at vælge sofaen baseret på, hvordan stuen ser ud. Selvfølgelig kan nogle godt lide lidt disharmoni og kontraster og i så fald er der jo frit slag, men de fleste foretrækker farvekombinationer, som giver ro i sindet.

De rigtige materialer

Derudover skal møblets materiale også spille med resten af lokalet. Forestil dig, at du har fundet nogle rigtig fede møbler, som du er helt vild med. Det er to sofaborde, hvor den ene er lavet af en mørk træsort, og den anden er hvid. Det rigtige valg kommer an på, hvordan din stue allerede ser ud. Har du andre elementer af den samme mørke træsort? Så kan det sofabord sagtens komplimentere dit hjem. Har du en anden træsort? Så kan det hvide bord være det bedste valg. Det, der er det rigtige for dig og dit hjem, vil altså ofte komme an på konteksten.

Den rigtige stil

Desuden har møblets stil også noget at sige. Igen, man kan godt kombinere flere stile i ét rum, men det giver mere balance, hvis man holder sig til én stil. Du kan finde mange fede møbler i mange forskellige stile, men det kan virke forstyrrende, hvis de står op af hinanden i det samme lokale. Find inspiration online, og se på forskellige rum med forskellige stile; det gør det meget nemmere for dig at beslutte, hvilken stil dine fede møbler skal være i.

Det rigtige valg

Som du kan se, er det rigtige valg baseret på møblets kontekst, dine personlige præferencer og dit behov for harmoni og balance i dit hjem. Du er fri til at mikse og matche fede møbler, som du har lyst til, men du skal bare huske at overveje, hvordan du bedst kan fremhæve møblernes sande potentiale. Ved at have den rette indretning, så kan møblerne nemlig også for alvor komme til deres ret.