Til kørekortet og til dig

Biler er ikke det eneste, der får verden til at køre rundt. Men bilen er en essentiel af mange menneskers hverdag. Arbejder du for eksempel i en anden by, end dén du har bosat dig i, kan du i løbet af en uge spare mange timer på at tage bilen i stedet for bussen eller toget.

Uanset om du er bilejer, eller blot låner en bil af én, du kender, er det naturligvis vigtigt, at du har kørekort, når du sætter dig bag rattet. Og i forbindelse med kørekortet, er der en række ting, som du med fordel kan være opmærksom på.

Lidt om dit kørekort

For at kunne få et kørekort, skal du bestå en køreprøve. Prøven har både en teoretisk og en praktisk del, og i løbet af dit undervisningsforløb, bliver du tilknyttet en kørelærer, som hjælper med at forberede dig til prøven.

Når du har fået dit kørekort, vil kortet være forsynet med koder og underkoder, som informerer folk om dine forudsætninger for at køre bil. Hvis du har nedsat syn i form af briller, kontaktlinser, øjenklap eller noget fjerde, vil det fremgå af dit kort. Vil du gerne vide mere om kørekort koder? Så se med her

Lidt til din fritid

En stor del af livet går med at arbejde. Hvad end du arbejder dig gennem en videregående uddannelse, arbejder på at forberede dig til køreprøven eller blot indgår aktivt på det danske arbejdsmarked, har du til tider brug for at lægge arbejdet til side. Afslapning, ro og latter må ikke underkendes i hverdagen. Og hvis du holder af fritidsaktiviteter, som både er underholdende og udfordrende, kan du glæde dig ved, at der efterhånden findes en lang række online sider dedikeret til svære gåder. Tjek dem ud næste gang du har brug for en pause fra dine mere pligtorienterede aktiviteter.