Mere motion kan give øget livskvalitet og en sundere livsstil

Savner du noget mere livskvalitet og en sundere livsstil, kan det være, at du skal i gang med at dyrke noget mere motion. Rigtig mange af os danskere har det med at sidde alt for stille i løbet af vores hverdag, og det går både ud over humøret samt kroppens sundhed. Så vil du gerne i gang med at leve sundere, kan det til en start være en god idé at kigge på dine mønstre i din hverdag og undersøge, hvor meget du egentlig sidder eller ligger stille i løbet af en almindelig dag.

Find foldegardiner uden snoretræk her.

Vi elsker at sidde stille

Hvis vi tager udgangspunkt i de tre gange otte timer, som døgnet er delt op i, så ligger vi stille i otte timer, når vi sover. På arbejdet sidder mange af os stille i otte timer foran en computerskærm, og når vi kommer hjem, er der også mange af os, der bruger otte timer i sofaen foran fjernsynet eller med en bærbar eller mobil i hånden. Vi elsker at sidde stille, men det har vores kroppe ikke godt af. For meget stilstand er en rigtig stor risiko for vores generelle helbred.

Få motion ind i hverdagen

Er du en af dem, der helt eller delvist kan nikke genkendende til det mønster, vi lige var inde på, med lidt for meget stilstand i løbet af hverdagen, kan det være en god idé for dig at komme i gang med at få motion ind i din hverdag. Kan du fx begynde at bevæge dig lidt eller sågar bare stå op i løbet af din arbejdsdag, eller kan du sørge for at bruge en time på at løbe en tur, inden du sætter dig i sofaen, er det et rigtig godt første skridt på vejen mod en sundere livsstil.

Motion er ikke farligt

Det er som om, at motion for mange er blevet en farlig ting at have med at gøre. Derfor skal vi gerne befinde os så stillesiddende som muligt gennem en hel dag. Når vi skal have fat i kollegaen, går vi ikke engang hen og snakker med vedkommende, men sender dem en besked eller en e-mail i stedet for, for vi skulle jo nødigt rejse os op og bevæge os. Hvis du vil leve et sundere liv er det vigtigt at være opmærksom på, at motion ikke er farligt. Tværtimod kan det gøre det liv meget bedre, hvis du kommer i gang med regelmæssig motion.

Læs om rengøring af plissegardiner her. Det er jo også en form for motion at gøre dem rent.